تدابیر و بی تدبیریهای الکامپ 98
جمعه 28تیر98 به اتفاق همکاران تیم گلشن سرا به نمایشگاه الکامپ تهران رفته تا برداشتی هر چند مختصر و مفید را از این بازدید در کوله بار خود انباشته نمائیم .
بطور خلاصه بازدید خود را از سالن 5 شروع کردیم.
از آنجایی که یکروز بیشتر زمان نداشتیم ، بالاجبار اکثر زما ن خود را در سالنهای 10 ، 11 ، 12 و 13 که اختصاص به استارت آپها بودگذراندیم.
اولا در بدو ورود ، با صحنه ای مواجه شدیم که به هیچ عنوان توجیه پذیر نبود ( اجبار و التزام بازدید کنندگان در ثبت مشخصات شناسایی خود )
این حربه از اون روشهای زشت و از مد افتاده در علم بازاریابی است که شرکت اسنپ متولی آن بود ، حال پشت صحنه چه خبر است ، الله اعلم ولی روی و ظاهر صحنه نشان از بی تدبیری شدید و عدم آگاهی متولیان نمایشگاه از علم جدید بازاریابی داشت .
و اما نمایشگاه
در بررسی استارت آپها ی موجود نکاتی را مشاهده نمودیم که بیان میدارم
Base اصلی استارت آپها تقریبا شبیه به هم بوده و متاسفانه تنوع و نوآوری در استارت آپها به چشم نمی خورد ، اگر بخواهیم استارت آپهایی شرکت کننده در الکامپ 98 را دسته بندی کنیم شاید به سختی بتوان آنها را در دو گروه جای داد ، گروه و دسته ای که هر کدام رسته ای را مد نظر گرفته و محصولات آنها را بسیار ابتدایی و بدون تنوع به دست مصرف کننده میرساندند و دسته ای نیز در حکم واسطه ای برای معرفی دسته اول به جامعه بودند . دیگر نه خبر از تنوع و نوآوری ای و نه ایجاد تسهیلات ویژه ایبرای ورود نسل جدید به دنیای استارت آپها .
و رستوران نمایشگاه
حدود ساعت 13.30 جهت تجدید قوا به رستوران خلیج فارس رفتیم ، سفارش خود را ثبت و وجه را واریز نمودیم و ۴۵ دقیقه در صف ایستادیم تا نوبت ما رسید ، اولا در این اثنا چند بار غذاهای مختلف تمام شد و مردم ملزم به تغییر ذائقه و یا کنسل سفارش بودند ، تا نوبت به ما رسید و سه نفر به نوبت ما ، غذای سفارش داده ما نیز به اتمام رسید و ما هم اجبارا جوجه ای سرد و بیمزه را میل نمودیم جالبتر ایجا بود که سفارش نوشیدنی هم به اتمام رسیده و به اجبار نوشابه صرف شد .
علی ایحال متولیان این نوع نمایشگاهها باید با تنظیم چک لیستی هدفمند ، استارت آپها را در مسیر حرکتی نو و علمی یاری نمایند ، در غیر اینصورت این نوع استارت آپ همچنان از نظر تعداد و کمیت افزایش یافته ولی کیفیّت آن ، سیر نزولی خود را در سالهای اینده با سرعت طی می نماید .